{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Suđenje Aliji Delimustafiću odgođeno deveti put

Piše: M. N./Klix.ba
11.1.2019. u 10:05
1
18
Suđenje Aliji Delimustafiću odgođeno deveti put
1
Suđenje Aliji Delimustafiću odgođeno deveti put
Foto: Arhiv/Klix.ba
Glavni pretres u predmetu "Alija Delimustafić i drugi" odgođen je deveti put. Ročištu nisu pristupili optuženi Zoran Lončar, Melisa Makarević i Sead Hadžić koji imaju zdravstvenih problema.
Advokat Seada Hadžića Senad Kreho kazao je kako je na prethodnim ročištima ostavio medicinsku dokumentaciju te da je zbog teškog zdravstvenog stanja svog branjenika zatražio razdvajanje postupka, ali se Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu kojim predsjedava Igor Todorović još nije izjasnilo o tome.

Još nije donesena ni odluka o puštanju iz pritvora Alije Delimustafića uz plaćanje kaucije i mjere zabrane. Odluka bi trebala biti donesena sredinom iduće sedmice.

Delimustafić, 37 osoba i osam firmi optuženi su za organizovani kriminal, zloupotrebu položaja ili ovlasti, povredu zakona od sudije, pranje novca, falsifikovanje isprave, prevaru te pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Delimustafić je optužen da je od 2009. do 2016. godine organizovao kriminalnu grupu koja je, između ostalog, nezakonito knjižila i preprodavala nekretnine uglavnom umrlih osoba na području Kantona Sarajevo.

U optužnici se navodi da su u sudskim postupcima koje je vodila sutkinja Lejla Fazlagić-Pašić nekretnine s umrlih knjižili na članove organizacije i rodbinu, a potom su ih sklapanjem ugovora prodavali trećim osobama. Prema optužnici, činjenjem ovih krivičnih djela stekli su protivpravnu imovinsku korist veću od 10 miliona KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: