Crna hronika
18

Strašna noć u Banjoj Luci: Prevrnuo se autobus, 15 osoba povrijeđeno

Piše: E. F.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Nakon dva stravična udesa u Banjoj Luci u kojima su poginule tri osobe, večeras se se u ovom gradu prevrnuo autobus pun putnika, a 15 ih je povrijeđeno.

Autobus je u vlasništvu firme Pavlović turs, a saobraćao je na liniji Banja Luka - Bosanska Gradiška. Prevrnuo se 500 metara od Prijedorske petlje u pravcu Laktaša i to na lijevu stranu. Šta je uzokovalo ovu nesreću još uvijek nije poznato.

"Za sada je devet osoba zatražilo medicinsku asistenciju u Kliničkom centru u Banjoj Luci, a šest osoba se javilo u Dom zdravlja u Laktašima", kazala je za Klix.ba Marija Markanović, portparol CJB Banja Luka.

Ona je dodala da će više informacija o uzroku nesreće biti poznato nakon okončanja uviđaja na mjestu nesreće, najvjerovatnije u jutarnjim satima.

Kako saznajemo, u autobusu se u trenutku nesreće nalazilo 50 putnika, a prema dosadašnjim informacijama vozač je, iz još neutvrđenih razloga, izgubio kontrolu nad vozilom te sletio sa ceste. Autobus se prevrnuo, a putnici su razbijali prozore na njemu kako bi se izvukli.