Predložen mu pritvor
5

Stefan Samardžija, osumnjičeni za teško ubistvo, predat sudu u Banjoj Luci

Klix.ba
Foto: RTRS
Foto: RTRS
Stefan Samardžija iz Istočnog Sarajeva, koji je osumnjičen za saučesništvo u ubistvu Damira Ostojića iz Banje Luke u septembru prošle godine, predat je Okružnom sudu u Banjoj Luci.

Zbog težine krivičnog djela, ali i opasnosti od bjekstva i uticanja na svjedoke, predložen mu je jednomjesečni pritvor, prenosi RTRS.

Samardžija je priveden sinoć u prostorije Tužilaštva RS, odnosno posebnog Odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio teško ubistvo. Nakon što ga je ispitao republički tužilac, danas je predat Okružnom sudu.

Mediji su ranije objavili da je najmanje 15 čahura pronađeno na mjestu ubistva Ostojića i ranjavanja njegove supruge, a na koje je vatra otvorena iz zasjede, dok su se automobilom vraćali kući.

Samardžija je posljednji put hapšen u aprilu prošle godine u Istočnom Sarajevu zbog sumnje da je 8. aprila pucao na dvije osobe, a zatim i prijetio policajcu.

Također, on se sumnjičio i da je učestvovao u ubistvu sarajevskih policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehović u oktobru prošle godine na Alipašinom Polju.