Crna hronika
420

Stanovnici Tulovića i Banovića u šoku nakon pogibije dvojice mladića

Piše: D. Brkić
Banovićki kraj zavijen je u crno otkako se jutros pronijela vijest o tragičnoj pogibiji dvojice mladića Ermina Šahbazovića i Bemira Herića.
Bemir Herić i Ermin Šahbazović
Bemir Herić i Ermin Šahbazović

U njihovim rodnim mjestima Tulovići i Banovići tuga i bol prisutne su na svakom koraku, a njihovi najbliži još uvijek ne mogu vjerovati da su ih oni zauvijek napustili.

Ermin i Bemir su bili saputnici u automobilu Audi A3, kojim je upravljao Haris Numanović, a koji se sudario sa Seatom Toledom u naselju Mušići, za čijim volanom je bio Eldin Rizvić, također iz Banovića.

"Vozač H. N. je na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju i ima teške povrede grudnog koša. Svjestan je i trenutno nije životno ugrožen. Vozač E. R. je na Klinici za ortopediju, dok je njegov suvozač M. M. nakon ukazane pomoći pušten na kućno liječenje“, kaže Ersija Aščerić-Mujedinović iz Službe za komunikacije UKC Tuzla.

Službenici policije nastavljaju rad na dokumentovanju stravične saobraćajne nesreće. Naložena su neophodna vještačenja kako bi se utvrdio način na koji je došlo do sudara Audija A3 i Seata. Nezvanično se pominje prebrza vožnja.