Crna hronika
855

Stanje Pere Gudelja sve bolje, napušta Odjel za intenzivnu njegu

Piše: E. F.
Pero Gudelj
Pero Gudelj
Pero Gudelj, biznismen iz Viteza koji je 10. augusta pronađen sa ustrelnom ranom u predjelu glave, mnogo je boljeg zdravstvenog stanja.

Pošto se probudio iz kome u kojoj je bio osam dana tokom kojih se svakodnevno strahovalo za njegov život, njegovo zdravstveno stanje je sada stabilizovano.

"Pacijent je znatno bolje, stabilan je, komunikativan i već danas bi mogao biti izmješten s Odjeljenja za intenzivnu njegu Klinike za neurohirurgiju“, kazala je za Klix.ba Muamera Šehić, glasnogovornica Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu.

Gudelj, vlasnik kompanije FIS iz Viteza, sa povredom glave pronađen je u mjestu Krčevine kod Viteza, u neposrednoj blizini svog automobila. Kraj njega je pronađen i pištolj za koji je imao dozvolu te oproštajno pismo. Zbog toga se pretpostavlja da se u ovom slučaju radi o samoranjavanju, odnosno da je Gudelj pokušao samoubistvo. No, metak koji je ispalio otišao je ukoso pa je Gudelj preživio.

Postupajući tužitelj u ovom slučaju za Klix.ba je potvrdio kako se još uvijek očekuje nalaz parafinske rukavice koja izuzeta, kako bi se utvrdilo da li je Gudelj pucao iz pištolja koji je kraj njega pronađen.

Parafinska rukavica izuzeta je i od jednog radnika FIS-a koji je kontaktirao sa Gudeljom neposredno nakon događaja kako bi se otklonile sumnje u njegovu umiješanost u cijeli slučaj. Također dva pronađena oproštajna pisma poslana su na grafološko vještačenje.