Priveden pa pušten
1k

Srednjoškolac iz Sarajeva oskrnavio spomen-obilježje tuzlanska Kapija

Piše: M. N.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Građani Tuzle šokirani su nakon što je danas oskrnavljen spomen-zid posvećen mladima koji su 25. maja 1995. godine poginuli na tuzlanskoj Kapiji.

Vandalski čin dogodio se danas u poslijepodnevnim satima, a zahvaljujući brzoj reakciji uposlenika javnog gradskog preduzeća i veoma brzoj intervenciji službenika MUP-a TK, počinilac je identifikovan i priveden u policijsku stanicu.

Dežurni operativni MUP-a TK kazao nam je kako je mladić koji nije s područja Tuzlanskog kantona nakon ispitivanja pušten, a da će Tužilaštvu TK biti podnesen izvještaj.

Kako saznajemo, riječ o sarajevskom srednjoškolcu koji je sa svojim kolegama boravio na jednodnevnom izletu u Tuzli. Na spomeniku Kapija ispisao je "TM" i "HZ", skraćenice navijačkih grupa klubova Željezničar i Sarajevo. Autobus sa srednjoškolcima je ispraćen iz Tuzle pod policijskom pratnjom.

Iz Grada Tuzla najoštrije su osudili ovaj vandalski čin i zatražili od nadležnih organa da se počinilac kazni najstrožijom kaznom.

"Skrnavljenje spomenika na Kapiji nanijelo je veliku bol i neočekivani udarac roditeljima i rodbini žrtava zločina na Kapiji, ali i svim građanima Tuzle", kazali su iz Grada Tuzla.

Grafiti su napisani na još nekoliko lokacija u gradu.