Izvještaj MUP-a RS
12

Srećko Trifković osumnjičen za ubistvo Damira Ostojića u Banjoj Luci

Klix.ba
Srećko Trifković (desno)
Srećko Trifković (desno)
Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS dostavila je danas Javnom tužilaštvu RS dopunu izvještaja protiv S. T. s Pala o otkrivanju izvršioca krivičnog djela teškog ubistva Damira Ostojića iz Banje Luke.

Također, sumnjiči se i za pokušaj ubistva Sandre Јošić iz Banje Luke, kao i krivično djelo teške krađe na štetu D. A. iz Njemačke, navodi se u saopštenju MUP-a RS.

Riječ je o Srećku Trifkoviću za kojeg se, prema nezvaničnim informacijama, sumnja da je 26. i 27. jula 2018. godine u Sarajevu zajedno sa Stefanom Samardžijom i Milošem Obradovim ukrao putničko vozilo marke Škoda Octavia.

Ukraden je karavan crne boje čiji je vlasnik upravo njemački državljanin D. A. Kako piše ATV, vozilo je skrivano na području Sarajeva. Na dan ubistva 5. septembra 2018. godine su Trifković, Stefan Samardžija i Miloš Obradov, prema ranijem planu i dogovoru sa još najmanje jednom za sada nepoznatom osobom, ukradeni automobil koristili za praćenje Damira Ostojića i njegove supruge Sandre Јošić.

ATV saznaje da je u tri kratka rafala ispaljeno 16 metaka od kojih je pet pogodilo u tijelo i glavu Damira Ostojića. Od zadobijenih povreda Ostojić je preminuo na mjestu događaja.

Miloš Obradov se nalazi u pritvoru u KPZ Zenica zbog sumnje da je sa Srećkom Trifkovićem učestvovao u ubistvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Kantonalni sud u Sarajevu je na prijedlog Tužilaštva KS produžio pritvor Srećku Trifkoviću za još tri mjeseca. On se dovodi u vezu s ubistvima dvojice policajaca u Sarajevu u oktobru 2018. godine. Produženi pritvor za Srećka Trifkovića može trajati do 24. jula ili do druge odluke suda.