Srbijanska mafija unajmljivala stanove u BiH radi pružanja seksualnih usluga

Srbijanska mafija unajmljivala stanove u BiH radi pružanja seksualnih usluga
7
A. D.
14.1.2020. u 13:50
64
komentara
7

dijeljenja
Srbijanska mafija unajmljivala stanove u BiH radi pružanja seksualnih usluga Foto: MUP Srbije
Nakon hapšenja 22 pripadnika dvije kriminalne grupe zbog organizovanja prostitucije na području Beograda, isplivali su detalji njihovog djelovanja.
Naime, sumnja se da su oni u periodu od marta 2019. godine do januara ove godine na području Srbije, ali i Bosne i Hercegovine unajmljivali stanove u kojima su angažovali osobe ženskog spola radi pružanja seksualnih usluga.

Prilikom pretresa stanova i prostorija koje koriste osumnjičeni policija je oduzela veću sumu novca, 176 mobilnih telefona, 12 laptopa, kao i internu dokumentaciju koju su članovi vodili.

Također, piše Kurir, sumnja se da su radi prikrivanja identiteta i kriminalnih aktivnosti sebi i angažovanim ženama davali pseudonime i potom organizovali oglašavanje u nekim medijima.Preko angažovanih pripadnika kriminalne grupe prikupljali su sav novac i vršili njegovu raspodjelu. Sumnja se da su omogućili nesmetano funkcionisanje kriminalne grupe na taj način što su preko osumnjičenog policijskog službenika kontinuirano pribavljali podatke za određene osobe i vozila.
Prijavi grešku


Komentari (64)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...