Krijumčario cigarete iz Srbije
96

Srbijanac bh. graničarima ponudio 350 eura mita

Klix.ba
Granični policajci BiH su u petak ujutro u graničnom pojasu Bijeljina-Brčko otkrili veću količinu krijumčarenih cigareta u automobilu Alfa Romeo (srbijanskih registarskih oznaka), kojim je upravljao državljanin Srbije V. M. (1961)
Foto: Granična policija BiH
Foto: Granična policija BiH
Cigarete su bile sakrivene u namjenski napravljenim mjestima za krijumčarenje u automobilu. Detaljnim pregledom otkrivena je 301 šteka cigareta Walter Wolf, Eva, York i Ronhill, prokrijumčarenih iz Srbije u našu zemlju sa akciznim markicama Kosova i Srbije.
Foto: Granična policija BiH
Foto: Granična policija BiH
V. M. je potom graničnim policajcima ponudio 350 eura kako bi zanemarili ovo krivično djelo i pustili ga da nastavi dalje svojim putem. Protiv njega će graničari, međutim, podnijeti Tužilaštvu BiH izvještaj zbog krijumčarenja i podmićivanja. Njegov automobil, cigarete i novac su privremeno oduzeti.
Foto: Granična policija BiH
Foto: Granična policija BiH
Podsjećamo da su granični policajci BiH 6. aprila na putnoj komunikaciji Bijeljina-Brčko pri kontroli Passata, također srbijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao G. J. (1955), državljanin BiH i R. Srbije, otkrili oko 500 šteka cigareta prokrijumčarenih iz Srbije u BiH. U nastavku akcije prilikom pretresa privatnog objekta bh. državljanina P. J. (1954.) otkrili su još 500 šteka cigareta akciznih markica Srbije i Kosova. Ukupna novčana vrijednost cigareta koje su zaplijenjene u ova dva navrata procijenjena je na oko 40.000 KM.