Spomenik na Tuzlanskoj kapiji oskrnavili vandali

F
FENA
10.11.2009. u 20:59
0
30
Spomenik na Tuzlanskoj kapiji oskrnavili vandali
0
Spomenik na Tuzlanskoj kapiji oskrnavili vandali Foto: tuzlarije.net
Predstavnici roditelja ubijene i ranjene tuzlanske mladosti na tuzlanskoj Kapiji ogorčeni su na sve učestalije skrnavljenje mjesta na kojem je 1995. godine ubijeno više od 70 mladih Tuzlaka, ali i vandalizam na lokalitetu Memorijalnog kompleksa na Slanoj Banji odnosno Aleji mladosti, gdje su sahranjeni ubijeni u ovom nezapamćenom masakru na prostorima BiH.
Posljednje ispisivanje grafita na samom mjestu gdje se dogodio masakr na Kapiji vrijeđa roditelje ubijene djece ali i građane Tuzle koji su ogorčeni na ponašanje pojedinih grupa u ovom gradu koje divljaju i uništavaju sve što se uništiti da.

Prije ispisivanja grafita na Kapiji, grupa uglavnom maloljetnika koja se već godinama okuplja na šetalištu Slana Banja i u grupama konzumira alkohol, a u više navrata potvrđena je i upotreba narkotičkih sredstava, oštetila je i rasvjetu koja vodi do Aleje mladosti odnosno groblja gdje su ukopani stradali na Kapiji.

Popularno mjesto za okupljanje mladih, gdje se u noćnim satima nose na litre alkoholnih pića, najavljuju iz Općine Tuzla bit će nadgledano videonadzorom isto kao i ostala značajna mjesta u centru grada, što bi trebalo pomoći da se vandalizam zaustavi. Policija se za sada ne oglašava.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (30)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: