Mladić je 1994. godište
92

Spasioci iz Foče i Goražda pretražuju korito Drine u potrazi za muškarcem koji je skočio u rijeku

E. A.
Foto: E. A./Klix.ba
Foto: E. A./Klix.ba
Pripadnici spasilačke službe "Wolf" iz Foče sa pet čamaca danas i jučer intenzivno su pretraživali korito rijeke Drine na ovom području u potrazi za muškarcem (1994. godište) za kojeg se pretpostavlja da je izvršio samoubistvo.

Pretpostavlja se da je ovaj muškarac prije dva dana skočio u rijeku Drinu kod Ribarskog restorana u Foči i od tada mu se gubi svaki trag.

"Radi se o osobi koja je najvjerovatnije izvršila suicid jer su kamere Ribarskog restorana zabilježile da je sišao na obalu rijeke Drine i tu mu se gubi svaki trag. Mi smo od jučer u potrazi, danas smo bili na vodi sa četiri čamca, u pomoć su nam stigli i članovi Kajakaškog kluba "BUK" iz Goražda, sa kajakom i čamcem. Cijeli dan smo vršili potragu, nažalost nismo imali rezultata", izjavio je za Klix.ba Nenad Ikonić, načelnik Gorske službe spašavanja RS-a.

Foto: E. A./Klix.ba
Foto: E. A./Klix.ba

Uz spasioce "Wolfa" pripadnici Jedinice za spašavanje na vodi i pod vodom iz Goražda od jučer su obilazili obalu, a danas su intenzivno pretraživali korito rijeke Drine od Osanice do Goražda. Potraga će biti nastavljena sutra, a spasioci očekuju mnogo bolje uslove.

Foto: E. A./Klix.ba
Foto: E. A./Klix.ba

"Sutra ne rade turbine Pivske brane, bit će obustava to im je vjerovatno režim rada, tako da ćemo sutra imati povoljnije uslove jer zaista voda je ogromna i uz sve napore danas nismo imali sreće da ga pronađemo, sutra ćemo nastaviti potragu", kaže Ikonić.