Obnovljeno suđenje
30

Slučaj "Dženan Memić": Naloženo novo vještačenje saobraćajne nesreće

Dž. L.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Završeno je prvo ročište obnovljenog suđenja u slučaju "Dženan Memić" na kojem je naloženo novo vještačenje saobraćajne nesreće u kojoj je tragično stradao 22-godišnji Sarajlija, a koje će provesti tim saobraćajnih stručnjaka iz Banje Luke.
Prema odluci Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine, u obnovljenom suđenju neće biti izvođenja dokaza jer su prihvaćeni stari.

Rusmir Karkin, advokat Bekrije Seferovića, zatražio je da se uradi nova rekonstrukcija događaja iz noći 15. februara 2016. godine, ali je to odbilo Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu kojim predsjedava sudija Igor Todorović.

Podsjećamo, odlukom Vrhovnog suda Federacije BiH Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni su krivice za stradanje Dženana Memića, odnosno izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je stradao 22-godišnjak.

Predmet je vraćen na ponovno suđenje, a Vrhovni sud FBiH donio je ovu odluku rješavajući žalbu Tužilaštva Kantona Sarajevo na prvostepenu presudu Kantonalnog suda u Sarajevu.

Uoči današnjeg obnovljenog suđenja Muriz Memić, Dženanov otac, izjavio je kako se ne može pomiriti s tim da zna istinu koju ne može dokazati. Kako je istakao, sve se zna o ubistvu njegovog sina i on neće odustati dok to ne dokaže.