Nakon obrade u MUP-u
6

Slaven Dakić predat Tužilaštvu KS, advokatica tvrdi da je osumnjičen za tešku krađu

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Slaven Dakić, koji je uhapšen sinoć u zajedničkoj akciji nekoliko policijskih agencija u Rogatici, predat je danas Tužilaštvu KS.

Njegova advokatica Belma Balijagić-Džuho kazala nam je da je njen branjenik osumnjičen za tešku krađu.

"Jedino što znam je da mu se na teret stavlja krivično djelo teške krađe. Nemam nikakvih dodatnih informacija", kazala nam je Balijagić-Džuho.

Podsjetimo, u zajedničkoj akciji nekoliko policijskih agencija u Rogatici uhapšeni su Slaven Dakić (30) iz Istočne Ilidže, Rade Bartula (51) sa Sokoca i Zoran Jovičić (54) iz Rogatice.

Slaven Dakić zvani Žućo pripadnik je grupe protiv koje je Tužilaštvo BiH podiglo do sada najopsežniju optužnicu za organizirani kriminal u vezi s krađama automobila, krijumčarenjem i daljnjom prodajom, izmjenom identifikacionih oznaka, iznuđivanjem otkupa ili rastavljanjem u dijelove za daljnju prodaju, uglavnom skupocjenih motornih vozila, ukradenih od građana u Kantonu Sarajevo, Istočnom Sarajevu i drugim krajevima BiH.

Dakić je također bio jedan od učesnika u pucnjavi na Dejana Vukovića Super Bebu, člana automafije iz Istočnog Sarajeva.

Dvije osobe od jutros su bile u nadležnosti MUP-a Kantona Sarajevo na kriminalističkoj obradi.

Podsjećamo, u akciji je pronađeno nekoliko vozila koja su ukradena u prethodnom periodu, među kojima je i Range Rover koji se spominje u slučaju ubistva sarajevskih policajaca, jer je prema izjavama pojedinih svjedoka korišteno upravo to vozilo.

Do hapšenja u Rogatici je, kako saznajemo, došlo nakon dužeg praćenja određenih osoba koje su i uhapšene u spomenutom Range Roveru.