Crna hronika
0

Široki Brijeg: Predao se policiji nakon što je pucao u trgovačku radnju

FENA
Policiji u Gabela Polju jučer se predao S. J. (47) iz Širokog Brijega osumnjičen za kazneno djelo izazivanja opće opasnosti koje je počinio istoga dana pucanjem iz automatske puške u trgovačkoj radnji "Micra-matic" u širokobriješkom mjestu Trn.

Kako Fena doznaje od glasnogovornika MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona Damira Čuture, jučer u 10 sati i 10 minuta S.J. je iz automatske puške ispalio veći broj hitaca u trgovinsku radnju "Micra-matic" nakon čega se vozilom marke "mercedes 190" udaljio u nepoznatom smjeru.

Za njim je odmah pokrenuta potraga te je izvršen pretres obiteljske kuće i gospodarskih objekata koji su u vlasništvu osumnjičenikove obitelji, a koji se nalaze u mjestu Turčinovići gdje je pronađena veća količina streljiva raznog kalibra, 10 ručnih bombi, 1 ručni bacač i veća količina eksploziva.

U 16.45 sati osumnjičeni S.J. predao se policijskim službenicima u mjestu Gabela Polje te je odmah priveden u PP Široki Brijeg, a vozilo kojim je pobjegao kao i oružje kojim je počinjeno kazneno djelo za sada nisu pronađeni.

"Osumnjičeni S.J. je odmah zatražio liječničku pomoć te ga je pregledao dežurni liječnik Doma zdravlja Široki Brijeg nakon čega ga je uputio u KB Mostar na Odjel za Neuropsihijatriju gdje je i zadržan na liječenju", kazao je glasnogovornik Čutura.

Dodao je također da policijski službenici rade na identificiranju vlasnika pronađenog oružja, streljiva i eksploziva.