Crna hronika
4

Sinu biznismena Nihada Imamovića u centru Sarajeva oteli Audi A7

Piše: N. J.
Nihad Imamović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nihad Imamović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dvojica maskiranih razbojnika naoružani pištoljima u petak, sat i po poslije ponoći, u centru Sarajeva su počinili oružano drumsko razbojništvo nad Mirzom Imamovićem, sinom poznatog biznismena Nihada Imamovića, koga su istjerali iz Audija A7 te pobjegli.

Razbojništvo se dogodilo u elitnom dijelu Sarajeva, u naselju Ciglane, nakon što je Mirza dopratio djevojku do zgrade u kojoj ona živi.

"On je sačekao u autu da ona uđe u zgradu, kada se ispred njega zaustavio BMW iz kog su izašla dvojica maskiranih i pištoljima naoružanih razbojnika, koji su moga sina natjerali da izađe iz auta te se odvezli u nepoznatom pravcu. Mirzina djevojka je tada već bila na drugom spratu zgrade, i ona je kroz prozor također vidjela sve što se dogodilo", ispričao je Nihad Imamović za Klix.ba.

Dodaje kako mu uopće nije stalo do vozila, ali i da jednostavno ne može vjerovati da se takve stvari dešavaju u centru grada.

"To se nije dogodilo ni u Rajlovcu, ni na Kozijoj ćupriji, već u samom centru grada, na Ciglanama. Ovdje ne treba stavljati akcent da se to dogodilo mome sinu, to se već duže vrijeme događa svima nama, mi već dugo živimo u nesigurnom okruženju. Na istim ovim Ciglanama u posljednjih mjesec dana policija svakodnevno piše kazne za nepropisno parkiranje, iako praktično vi ovdje jednostavno nemate gdje parkirati automobil. Meni kao stanaru zgrade su više puta nalijepili kaznu zbog nepropsinog parkiranja, iako bih ja kao vlasnik stana trebao imati osiguran parking. Međutim, dok oni kažnjavaju ljude koji prođu na žuto svjetlo na semaforu, ili se parkiraju tu gdje moraju, nama se dešavaju ovakve oružane pljačke i razbojništva u centru grada. Ja se pitam, šta to oni rade", ogorčen je Nihad Imamović.

On je dodao i to da još uvijek nema nikakvih informacija o tome ko je ukrao automobil, odnosno da mu se nakon krađe niko od kradljivaca nije javio radi eventualne iznude novca.