Sarajevo
92

Sinoćnjoj pucnjavi kod stadiona Koševo prethodila tučnjava više osoba, troje uhapšenih

S. Š.
Fotografije s mjesta pucnjave u ulici Marcela Šnajdera (Foto: I. L./Klix.ba)
Fotografije s mjesta pucnjave u ulici Marcela Šnajdera (Foto: I. L./Klix.ba)
Pucnjavi koja se sinoć desila u ulici Marcela Šnajdera u blizini stadiona Koševo, prethodila je tučnjava četiri osobe. Nakon tučnjave došlo je do upotrebe vatrenog oružja u kojoj je jedna osoba zadobila povrede, podaci su iz izvještaja MUP-a KS. Osoba koja je pucala je ona koja je i povrijeđena.

Naime, oko 22:30 sati obavještena je PU Centar, da je u ulici Marcela Šnajdera u Općini Centar, došlo do tuče više osoba i nakon toga do upotrebe vatrenog oružja.

Na mjesto pucnjave odmah su upućeni policijski službenici MUP-a KS koji su zatekli Z.D. iz Sarajeva, koji je upotrijebio pištolj, kao i osobe P. I. , P. E. iz Busovače, kao i J. H. iz Viteza.

"U navedenom događaju Z. D. je je zadobio povredu u predjelu desne noge, nanesenu upotrebom vatrenog oružja kojom prilikom se dežurni doktor nije izjasnio o stepenu povrede, dok je P. E. zadobio laku tjelesnu povredu od učestvovanja u tuči", navodi se u zvaničnom saopćenju MUP-a KS.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog-krivičnog djela, policijski službenici PU Centar su oko 02:35 uhapsili P. I., P. E. I J. H. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "Nasilničko ponašanje" na štetu Z. D.

Povrijeđena osoba Z. D. koja je zadržana na liječenju na KCUS-u nalazi se pod nadzorom policijskih službenika i za njega postoje osnovi sumnje da je počinio krivično djelo "Izazivanje opće opasnosti".

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.