Crna hronika
0

Sestre iz Živinica osumnjičene da su ugušile penzionera Nesiba Kadrića

Piše: D. Brkić
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Munevera Husić (45) i Jasna Zulić (33), obje iz Živinica, osumnjičene su da su kao saučesnice počinile ubistvo Nesiba Kadrića (74), također iz Živinica, koje se dogodilo 17. ili 18. oktobra.

Pomenute žene će odlukom Kantonalnog suda narednih mjesec dana provesti u istražnom pritvoru, a kantonalni tužilac Hajrudin Mujanović je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene.

Postoji osnovana sumnja da su se dvije sestre u periodu od 17. do 18. oktobra 2013. godine prvo fizički sukobile sa Kadrićem u njegovoj porodičnoj kući, nakon toga ga zavezale i stavljajući mu jastuk i čaršave na glavu ga ugušile. Tjelesnim pregledom je utvrđeno da je Kadrić imao povrede u predjelu glave, nosa, ruku i grudnog koša. Obdukcijom je potvrđeno da je smrt Kadrića nastupila nasilnim putem uslijed gušenja”, navodi Admir Arnautović, portparol Kantonalnog tužilaštva TK.

Kadrić je živio u ulici 16. Muslimanske brigade u Živinicama, a prema tvrdnjama poznanika radni vijek je proveo u Njemačkoj. U trenutku kada je ubijen niko od njegovih srodnika nije bio u porodičnoj kući, a nezvanično se pominje kako su Husićeva i Zulićeva živjele u prizemlju Kadrićeve kuće.

Pominje se kako je se Kadrić razveo od žene jer je namjeravao da oženi jednu od osumnjičenih. Međutim, prošle sedmice došlo je do svađe, fizičkog obračuna i na koncu ubistva. Kadrić će danas biti sahranjen u Dubravama.