Crna hronika
0

Senad Čajić iz Hadžića osumnjičen za ubistvo starice

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Federalna policija uhapsila je osobu inicijala S. Č. (45) iz Hadžića, zbog postojanja osnova sumnje da je 10. juna ubio 77-godišnji Milicu Lalić iz Sarajeva.

Federalna uprava policije (FUP) saopštila je da je S. Č, koji je uhapšen juče, nakon kriminalističke obrade predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu na dalje postupanje.

Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, FUP navodi da je otvorio istragu radi rasvjetljavanja ovog ubistva, nakon prijave bližih članova porodice nesretne starice.

Po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu i Opštinskih sudova u Čapljini i Konjicu, izvršeni su pretresi u Neumu, Čapljini, Prozoru, Konjicu i na dvije lokacije na području Sarajeva, tokom kojih je pronađen određeni broj predmeta za koje se sumnja da potiču iz krivičnog djela.

Uhapšena je i osoba inicijala O.T. (26) iz Konjica, za kojim je od ranije postojala centralna potjernica zbog bjekstva sa izdržavanja kazne iz KPZ Mostar. Nad njim se vrši kriminalistička obrada radi utvrđivanja eventualnog učešća u samom izvršenju ovog krivičnog djela.

Federalni mediji javili su da je u Neumu uhapšen Senad Čajić (45) iz Hadžića, zbog sumnje da je u junu ubio Milicu Lalić (77) u njenoj kući u Sarajevu.