Crna hronika
219

Pokušao ubiti djevojku: Semir Hodžić za 20 uboda nožem dobio osam godina zatvora

Klix.ba
Adelisa sa svojim napadačem (Foto: Facebook)
Adelisa sa svojim napadačem (Foto: Facebook)
Izricanjem zatvorske kazne u trajanju od osam godina danas je u Kantonalnom sudu Sarajevo okončano suđenje Semiru Hodžiću koji je proglašen krivim za pokušaj ubistva njegove bivše djevojke Adelise Musić 19. marta 2013. godine u sarajevskom naselju Sokolović-Kolonija.

Podsjetimo, Semir Hodžić je 19. marta prošle godine u sarajevskom naselju Sokolović-Kolonija pokušao nožem ubiti svoju djevojku Adelisu Musić zadavši joj 20 udaraca nožem.

Hodžić je Adelisi ostavio izbor - da se za njega uda, da je siluje ili da ju ubije!

Nakon toga je i sebe izbo po grudima i stomaku. Ljekari su se danima borili za Adelisin život jer je bila izbodena od glave do pete. Naposljetku, dobila je bitku za život, ali će do kraja života trpjeti posljedice.

Prilikom odmjeravanja visine krivičnopravne sankcije u ovom predmetu, Vijeće Kantonalnog suda je imalo je u vidu otežavajuće okolnosti, odnosno ispoljenu brutalnost u izvršenju krivičnog djela, kao i olakšavajuće - stepen uračunljivosti, činjenicu da ranije nije osuđivan i držanje pred sudom (minimalna zaprijećena kazna za ovo krivično djelo je pet godina), prenijela je Fena.

Sud je, istovremeno, donio Rješenje kojim se okrivljenom produžava mjera pritvora, a u izdržavanje kazne, kada i ako postane pravomoćna, uračunat će se vrijeme provedeno u pritvoru. Oštećena u ovom slučaju je s odštetnim zahtjevom upućena na parnicu. Optužnica u ovom predmetu podignuta je 11., a potvrđena 12. juna 2013. godine.

S obzirom na to da se radi o prvostepenoj presudi, strane u ovom postupku zadržavaju pravo žalbe u roku od 15 dana od primitka pisanog otpravka presude.