{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Selvedin Bulbul "prodavao" djevojke za 200 KM, usluge pružale u separeu i toaletu "Orlanda"

9.2.2018. u 14:01
425
315
Selvedin Bulbul "prodavao" djevojke za 200 KM, usluge pružale u separeu i toaletu "Orlanda"
425
Selvedin Bulbul "prodavao" djevojke za 200 KM, usluge pružale u separeu i toaletu "Orlanda"
Selvedin Bulbul (Foto: N. G./Klix.ba)
Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je pritvor za Selvedina Bulbula, Selmu Delić, Arnelu Ožegović i Ehlimanu Ćehajić koje se tereti za navođenje na prostituciju i pranje novca. Oni su navodili djevojke da pružaju seksualne usluge u objektu "Orlando" po cijeni od 150 ili 200 KM.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kako je navelo Tužilaštvo KS, Bulbul, Delić, Ožegović i Ćehajić su ranije osuđivani i postoji bojazan da bi utjecali na svjedoke i ponovili krivično djelo. Bulbula je u penziji, a navedene ženske osobe su nezaposlene.

Selvedina Bulbula se tereti da je u periodu od 2009. do 2018. godine, a sa Selmom Delić od 2012. godine, radi stjecanja protupravne imovinske koristi na području KS kontinuirano organizovao pružanje seksualnih usluga, navodio, poticao i predavao veći broj djevojaka na pružanje seksualnih usluga, što je vršeno u UO "Orlando" na adresi Vase Butozana broj 6 (Dobrinja) te u većem broju stanova i hotela u KS.

Njih dvoje su, prema navodima Tužilaštva KS, pronalazili klijente koji su plaćali seksualne usluge, s njima stupali u kontakt putem telefona ili direktno u "Orlandu" gdje su klijenti prethodno najavljivali svoj dolazak s obzirom na to da nije bio slobodan ulaz. Potom su pozivali djevojke da dođu u objekt i klijent bi između njih izabrao djevojku za seksualne usluge, a novac davao Bulbulu direktno. Djevojke su koštale između 150 i 200 KM, ali pola iznosa bi Bulbul zadržavao za sebe, a pola davao djevojkama koje su seksualne usluge pružale u separeu ili toaletu "Orlanda", hotelima ili stanovima. Novac bi davali uz račun za konzumaciju pića.

Djevojke su pružale i usluge maženja s klijentima "Orlanda", kao i usluge plesa, a zauzvrat bi im klijenti plaćali piće od 50 KM, od čega je djevojkama išao procent. Ples bi izvodile oskudno odjevene ili gole, a novac bi im ostavljali u čaši na stolu, nekada i u veš i intimne dijelove tijela.

Od navedenog novca Bulbul i Delić su kupovali pokretne stvari, automobile i nekretnine te ostatak čuvali u sefu u Bulbulovom stanu na Dobrinji. Ostvarili su korist od najmanje 100.000 KM.

Arnela Ožegović je tokom novembra prošle godine u više navrata učestvovala u organizovanju pružanja seksualnih usluga, navodila, poticala i predavala veći broj djevojaka radi pružanja seksualnih usluga. Delić je kontaktirala Arnelu i obećala joj novčanu naknadu ako im pronađe i dovede djevojke. Sve proizilazi iz komunikacije putem telefonskih razgovora i SMS-a.

Delić je kontakitrala i Ehlimanu Ćehajić s kojom je također dogovarala dolazak djevojaka te je kontaktirala s još nekoliko djevojaka. Ćehajić je s Bulbulom i Delić sarađivala u augustu i septembru prošle godine.

Kao dokaze Tužilaštvo je navelo transkripte brojnih razgovora te svjedoke koji su davali izjave protiv osumnjičenih. Među svjedocima su i bivše uposlenice ovog ugostiteljskog objekta.

Tužilaštvo smatra da postoji osnovana sumnja da su Bulbul i Delić počinili krivična djela navođenja na prostituciju i pranja novca, a Ožegović i Ćehajić krivično djelo navođenja na prostituciju. Tužilaštvo smatra da bi svi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze te ponoviti krivično djelo koje im se stavlja na teret.

Kantonalni sud u Sarajevu bi trebao donijeti odluku o zahtjevu Tužilaštva do kraja dana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: