|

Šef odsjeka za polaganje vozačkih ispita u Zenici osuđen na 4,5 godine zatvora

Šef odsjeka za polaganje vozačkih ispita u Zenici osuđen na 4,5 godine zatvora
9
E. M.
5.11.2019. u 16:57
28
komentara
9

dijeljenja
Šef odsjeka za polaganje vozačkih ispita u Zenici osuđen na 4,5 godine zatvora Policija prilikom pretresa prostorija u akciji "Poligon" (Foto: E. M./Klix.ba)
Općinski sud u Zenici po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona osudio je Akifa Smailhodžića, uhapšenog u akciji "Poligon", na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i šest mjeseci.
Akif Smailhodžić, šef Odsjeka za poslove saobraćaja u Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK-a uhapšen je u akciji Poligon koja je provedena 2017. godine zajedno sa još nekoliko osoba.

Općinski sud u Zenici, postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva ZDK donio je osuđujuću, prvostepenu i nepravosnažnu presudu protiv Smailhodžića zbog produženog krivičnog djela primanje dara i drugih oblika koristi za koje mu je utvrdio kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i devet mjeseci te zbog produženog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja za koje mu je utvrdio kaznu zatvora u trajanju od dvije godine.Sud ga je primjenom odredbi o sticaju osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i šest mjeseci, a u koju kaznu se uračunava vrijeme provedeno u pritvoru od 13. jula 2017. godine do 10. oktobra 2017. godine.

"Također, optuženom Akifu Smailhodžiću izriče se mjera zabrane rada u državnim organima, javnim ustanovama i javnim preduzećima u trajanju od tri godine kao i oduzimanje imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom", navodi se u saopćenju Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.
Prijavi grešku


Komentari (28)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...