Tužilaštvo ZDK
0

Uhapšenima u akciji "Poligon" produžen pritvor za još dva mjeseca do okončanja istrage

Piše: E. M.
Kantonalno tužilaštvo ZDK (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kantonalno tužilaštvo ZDK (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Rješenjem Općinskog suda u Zenici uhpšenima u akciji “Poligon” pritvor će biti produžen za još dva mjeseca, izjavili su iz Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona za Klix.ba.


Nakon što je 15. jula sudija za prethodni postupak Općinskog suda u Zenici prihvatio prijedlog Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona o produženju pritvora za tri osobe koje su uhapšene u akciji MUP-a ZDK i OSA-e u BiH, Rješenjem Općinskog suda u Zenici njihov pritvor će biti produžen za još dva mjeseca dok se ne završi istraga.

Prema informacijama iz Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, pritvor je produžen za Akifa Smailhodžića, Nermina Bajtarevića i Đevada Muslića, dok još uvijek traje mjera zabrane za Eldina Durmića.

“U ovoj fazi postupka Tužilaštvo ne može dati dodatne informacije, jer bi otkrivanje istih moglo dovesti u opasnost cilj istrage”, kazala je za Klix.ba glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva ZDK Naila Muratović.

Podsjetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona uz saradnju Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine i Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona su 12. jula uhapsili Akifa Smailhodžića i Eldina Durmića koji su bili uposlenici Ministarstva za obrazovanje, nauku kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona i Nermina Bajtarevića, vlasnika autoškole, dok je dan poslije slobode lišen još jedan vlasnik auto škole i to Đevad Muslić.