Jedan od optuženih
5

Saud Nišić svjedočio: Nisam sakrio Sefićev Golf, nemam veze s ovim slučajem

Piše: M. N.
Foto: K. S./Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je svjedočio Saud Nišić, jedan do optuženih u predmetu koji se vodi protiv Sanjina Sefića. Nišić je kazao kako nikome nije pomagao, da nije sakrio vozilo kojim je Sefić pobjegao u Rudo te da nema veze s ovim slučajem.

U vremenu kada se dogodila nesreća Nišić je, kako tvrdi, bio s drugom Elmirom Hodžićem i vozio se gradom. Zbog gužve su išli sporo i prošli su pored tijela studentice koju je automobilom udario Sanjin Sefić. U tom trenutku nije znao šta se dogodilo, a naknadno su saznali da je bila nesreća.

Prema njegovim riječima, vozili su se cijelu noć i konzumirao je drogu, a oko šest ujutro nazvao je optuženog Amara Salihovića da mu donese marihuanu, ali je bio nedostupan. Onda je pozvao Dinu Alića, ali je i on bio nedostupan.

"Kada mi je stigla poruka da je dostupan pitao sam ga ima li šta da zapalimo, a on mi je rekao da nema i da su žedni i gladni. Bio je s Amarom. Taksijem je otišao kod njih u Hadžiće i usput im kupio pizzu, pile i sokove. Sjedili smo oko sat vremena", rekao je Nišić.

Sedam dana nakon toga kod njega su došli Bajro Bureković, Elmir Hodžić i njegova nevjenčana supruga, a zatim su došli i Amar i Dino koji su parkirali Golf ispred njegove kuće. Nišić je rekao kako nije znao ko je vozio automobil. Dinu je potom nazvala sestra koja mu je rekla da dođe kući i da ga traži policija. Nišić je odvezao Dinu kući i kada se vratio Golfa nije bilo. Otišao je da legne.

"Kasnije je neko zvonio na vrata, ali nisam ustao. Onda je neko kucao na prozor i vidio sam Saru Sefić koja mi je rekla da joj dam ključeve od Golfa. Nisam znao o kojem Golfu govori i ona mi je rekla da je iza kuće. Tada nas je opkolila policija, a ona je počela plakati. Pretražili su mi kuću i ostale objekte i pronašli samo džoint u pepeljari. Rekli su mi da pođem s njima u svojstvu svjedoka, ali su me u stanici uhapsili. Tu je bio i Dino. Ja nemam veze s ovim slučajem", kazao je Nišić.

Istakao je kako je u trenutku hapšenja bio pozitivan na droge i da to ne krije, ali da nije sakrivao ničiji automobil.

Njegov prijatelj koji je danas svjedočio Elmir Hodžić kazao je kako je Nišić bio s njim i da on nije vozio niti parkirao Golf kojim su Sefića prevezli do Rudog nakon nesreće.

Nišić je izrazio saučešće porodicama Edite Malkoč i Selme Agić. Nastavak suđenja zakazan je za 14. juni kada će svjedočiti optuženi Amar Salihović, Dino Alić i Sara Sefić te vještak saobraćajne struke iz Beograda.