{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajlija preživio dva sata u nabujaloj rijeci

S
11.11.2010. u 22:14
0
15
Sarajlija preživio dva sata u nabujaloj rijeci
0
Sarajlija preživio dva sata u nabujaloj rijeci
Foto: Arhiv/Fotoservis
Nakon dvosatne akcije spasavanja Sarajlija Hamid Dreca (53) izvučen je iz nabujalih rijeka Željeznice i Bosne na Ilidži kod Sarajeva u koje je upao dok se šetao.
Dreca se tokom šetnje okliznuo i pao u Željeznicu koja ga je odnijela do područja udaljenog najmanje dva kilometra gdje se ova rijeka uliva u Bosnu.

Dežurni u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo rekao je da su očevici ispod mosta kod stare zgrade opštine Ilidža vidjeli da tijelo nekontrolisano pluta Željeznicom, nakon čega su odmah alarmirane policijske patrole i vatrogasci.

U akciji spasavanja, koja je trajala od 11.30 do 13.30 sati, učestvovali su policija, vatrogasci i ekipa Hitne pomoći. U vrijeme potrage mnogi nisu vjerovali da bi čovjek mogao biti živ, s obzirom na brzinu kojom su tekle nabujale Željeznica i Bosna.

Vatrogasci, koji su poziv za pomoć dobili oko 11.47 sati, pronašli su Drecu u mjestu Sastavci, malo ispod mjesta gdje se Željeznica uliva u Bosnu - pišu "Nezavisne novine" u sutrašnjem broju.

"Nevjerovatno. Čovjeka smo našli u najvećem mogućem brzaku. Uhvatio se za neki panj i čvrsto se držao. Čudim se da je uopšte živ. Toliko je bilo hladno da smo se i mi koji nismo bili u vodi smrzli. Rijeka je toliko brza da je i nas u čamcu nosala i nekoliko puta smo bili u opasnosti", rekao je Senad Helać, komandir jedinice vatrogasaca koja je poslata u akciju spasavanja.

Prilikom izlaska iz čamca za spasavanje Dreca je imao krvavo lice i poderanu odjeću. Vatrogascima je rekao da je povrede zadobio dok ga je voda bacala pa je udarao od predmete koje je nabujala rijeka nosila.

Biljana Jandrić, portparol Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje je Dreca zbrinut, rekla je da pacijent ima nekoliko modrica, ali da nije teško povrijeđen.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: