|

Sarajlija preživio dva sata u nabujaloj rijeci

Sarajlija preživio dva sata u nabujaloj rijeci
0
S
SRNA
11.11.2010. u 22:14
15
komentara
0

dijeljenja
Sarajlija preživio dva sata u nabujaloj rijeci Foto: Arhiv/Fotoservis
Nakon dvosatne akcije spasavanja Sarajlija Hamid Dreca (53) izvučen je iz nabujalih rijeka Željeznice i Bosne na Ilidži kod Sarajeva u koje je upao dok se šetao.
Dreca se tokom šetnje okliznuo i pao u Željeznicu koja ga je odnijela do područja udaljenog najmanje dva kilometra gdje se ova rijeka uliva u Bosnu.

Dežurni u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo rekao je da su očevici ispod mosta kod stare zgrade opštine Ilidža vidjeli da tijelo nekontrolisano pluta Željeznicom, nakon čega su odmah alarmirane policijske patrole i vatrogasci.

U akciji spasavanja, koja je trajala od 11.30 do 13.30 sati, učestvovali su policija, vatrogasci i ekipa Hitne pomoći. U vrijeme potrage mnogi nisu vjerovali da bi čovjek mogao biti živ, s obzirom na brzinu kojom su tekle nabujale Željeznica i Bosna.

Vatrogasci, koji su poziv za pomoć dobili oko 11.47 sati, pronašli su Drecu u mjestu Sastavci, malo ispod mjesta gdje se Željeznica uliva u Bosnu - pišu "Nezavisne novine" u sutrašnjem broju.

"Nevjerovatno. Čovjeka smo našli u najvećem mogućem brzaku. Uhvatio se za neki panj i čvrsto se držao. Čudim se da je uopšte živ. Toliko je bilo hladno da smo se i mi koji nismo bili u vodi smrzli. Rijeka je toliko brza da je i nas u čamcu nosala i nekoliko puta smo bili u opasnosti", rekao je Senad Helać, komandir jedinice vatrogasaca koja je poslata u akciju spasavanja.

Prilikom izlaska iz čamca za spasavanje Dreca je imao krvavo lice i poderanu odjeću. Vatrogascima je rekao da je povrede zadobio dok ga je voda bacala pa je udarao od predmete koje je nabujala rijeka nosila.

Biljana Jandrić, portparol Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje je Dreca zbrinut, rekla je da pacijent ima nekoliko modrica, ali da nije teško povrijeđen.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...