Predana MUP-u KS
227

Sarajka u Zenici ušla u stan, uspavala vlasnicu i ukrala novac, nakit i kafu

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK uhapsili su O. A. iz Sarajeva zbog teške krađe koju je počinila u Zenici nakon što je uspavala stariju osobu i iz stana joj ukrala novac, nakit i kafu.

Zeničkoj policiji je 23. jula oko 23 B. S. iz Ljubuškog prijavila tešku krađu koja se dogodila oko 10 sati u zeničkoj ulici Mejdandžik nakon što je u besvjesnom stanju zatekla svoju majku K. N.

Oštećena je nakon dolaska Hitne pomoći prevezena u Kantonalnu bolnicu Zenica gdje su joj konstatovane povrede, a po povratku iz bolnice K. N. je utvrdila da joj s obje ruke nedostaju četiri zlatna prstena, iz ormara 300 eura i 200 KM te određena količina kafe.

Pripadnici Odsjeka kriminalističke policije PU I su rasvjetljavanjem krivičnog djela došli do saznanja da se u vezu s navedenim krivičnim djelom može dovesti Sarajka O: A. (51) koja trenutno boravi u Zenici.

Prije dva dana, 31. jula, pripadnici MUP-a ZDK na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici izvršili su pretres stana u kojem je boravila O. A. te je tom prilikom uhapšena, a pretresom su pronađeni i ukradeni predmeti.

Osumnjičena je nakon prepoznavanja priznala izvršenje krivičnog djela, a utvrđeno je da je 21. jula oko 16:30 sati došla na adresu K. N., pokucala na vrata i lažno se predstavila govoreći da poznaje oštećenu. Nakon što je ušla u stan, razgovarala je s vlasnicom te iskoristila pogodan momenat da u šoljicu s kafom stavi tablete kojom je uspavala oštećenu te od nje otuđila nakit, novac i kafu.

Nakon izvršenih provjera, utvrđeno je da su za navedenom osobom raspisane dvije operativne potrage i od MUP-a KS te je predata u nadležnost MUP-a KS na dalje postupanje.