Crna hronika
22

Sarajevo: Vozač pretukao turistu iz Londona jer mu je smetao dok je vozio trotoarom

Piše: E. F.
Nakon zastoja u saobraćaju do kojeg je jučer došlo nakon kvara kamiona i njegovog sudara s tramvajem u blizini Vijećnice u Sarajevu, vozač automobila Alfa Romeo izazvao je sramotan incident te povrijedio starijeg turistu iz Londona i to jer mu je smetao dok je vozio trotoarom.

Naime, sudar kamiona i tramvaja doveo je do blokade saobraćaja u ulici Obala Kulina Bana u neposrednoj blizu Vijećnice.

Kako su za Klix.ba javili čitatelji, a potvrdio i dežurni dispečer tramvajskog saobraćaja, tada su automobili koji su se našli iza vozila koja su se sudarila počeli zaobilaziti tramvaj i saobraćati trotoarom.

U jednom trenutku, dok je stariji par turista iz Londona hodao trotoarom, naišao je automobil Alfa Romeo koji je okrznuo starijeg turistu retrovizorom.

"Jadan čovjek je pokušao rukama spriječiti jači udar retrovizora u stomak, našao se između tramvaja i automobila na trotoaru, nije znao šta s dešava. Panično je pokušavao zaštiti svoj stomak, a retrovizor je pri tome oštećen. Tada je vozač izašao iz vozila i na očigled ljudi u tramvaju izudarao starca, krv mu je tekla iz glave", ispričao je očevidac cijeloga događaja za Klix.ba.

Navodno, vozač tu nije stao već je i oborio starca na pod i počeo ga šutati. Starac je samo sklupčano jecao na podu i zagrlio nasilnikovu nogu pokušavajući ga spriječiti da ga jače tuče.

Putnici iz tramvaja su reagovali kako bi vozač pustio nesretnog turistu.

Policija je po dolasku na mjesto događaja pozvala Hitnu pomoć koja je muškarca odvezla na KUM, gdje mu je i ukazana medicinska pomoć.

"Pacijent I. S. (72) primljen je na KUM sa kontuzijama lica te je upućen na Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju", kazala je za Klix.ba Muamera Šehić, glasnogovornica Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu.

Da je došlo do incidenta potvrđeno nam je i u sarajevskoj policiji, ali i to da stranac nije želio podnijeti prijavu protiv vozača.