Troje povrijeđenih
239

Sarajevo: Više učenika se u ponedjeljak potuklo u Srednjoj metalskoj školi, korištena i baklja

A. L.
Više učenika potuklo se jučer u Srednjoj školi metalskih zanimanja u Sarajevu, a trojica su zadobila lakše tjelesne povrede.

Kako je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo rečeno za Klix.ba, Policijska stanica Centar je o incidentu obaviještena u 9:40 sati.

"Na licu mjesta su intervenisali policijski službenici PS Centar, kojom prilikom su zatekli ekipu Zavoda za hitnu medicinsku pomoć koji su ukazivali prvu pomoć dvojici učenika - maloljetnika. Policijski službenici su na mjestu događaja zatekli i pedagoga škole. Dva učenika su vozilom Hitne pomoći prevezeni u KCUS, gdje su im konstatovane lakše tjelesne povrede. Po naredbi dežurnog tužioca, policijski službenici su obavili uviđaj", naveli su iz MUP KS.

Dva učenika, u prisustvu roditelja, pedagoga škole i psihologa MUP-a Kantona Sarajevo su saslušani u svojstvu svjedoka na okolnosti krivičnog djela "lakše tjelesne povrede".

"Također, u službene prostorije je u prisustvu roditelja pristupio i treći učenik, koji se zbog zadobijenih povreda javio na KCUS, a koji je u prisustvu roditelja i psihologa MUP-a Kantona Sarajevo saslušan u svojstvu svjedoka na okolnosti krivičnog djela 'lakša tjelesna povreda'", navodi se.

Kako Klix.ba nezvanično saznaje, u tučnjavi je korištena i baklja kojom je povrijeđen jedan od učenika.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju i rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

S obzirom na činjenicu da je riječ o maloljetnim osobama, Uprava policije MUP-a Kantona druge detalje neće saopćavati, dodali su na kraju iz MUP-a.