Uhapšene tri osobe
0

Sarajevo: Uz pomoć građana presječen lanac trgovine drogom

Sarajevo-x.com
Zahvaljujući informacijama građana, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u utorak su na području Sarajeva uhapsili tročlanu međunarodnu kriminalnu grupu, kod koje je pronađeno oko 12 kilograma skanka. Prema operativnim saznanjima droga potječe sa Kosova, a bila je namijenjena za tržište Švicarske.

Pretragom stana jedne od uhapšenih osoba, osim droge, koja je bila zapakovana u 12 paketića, pronađena je i novčanica od 500 eura, za koju je preliminarnim vještačenjem utvrđeno da je krivotvorena, te mobilni telefoni sa SIM karticama.

Jedna od osoba lišenih slobode je državljanin BiH inicijala A. S. (1959), a prema dokumentima upitne vjerodostojnosti, druge dvije osobe su državljani Republike Srbije inicijala R. D. (1954) i B.G. (1965), od kojih je jedan ranije osuđivan u Češkoj na desetogodišnju kaznu zatvora zbog trgovine drogom, saopćeno je iz SIPA-e.

 Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu osobe lišene slobode bit će predate na dalje postupanje Tužilaštvu BiH.    

 Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu zahvaljuju se svim građanima koji su svojim saznanjima i obavještenjima pomogli da se presječe ovaj međunarodni lanac trgovine opojnim drogama, a aktivnosti čiji je cilj suzbijanje ilegalne trogovine drogom bit će nastavljene i ubuduće.