Akcija FUP-a
0

Sarajevo: Uhapšen muškarac zbog ucjene, prijetio ženama da će objaviti njihove privatne fotografije

N. Ž.
Foto: FUP
Foto: FUP
Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem dokumentovanja izvršenja krivičnog djela "Ucjena" iz člana 296. Krivičnog zakona Federacije BiH.

U sklopu navedenih aktivnosti, slobode je lišena jedna osoba iz Sarajeva, inicijala A.Č. (1989.), koje se sumnjiči da je u prethodnom periodu s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi vršilo ucjenu na štetu više osoba ženskog spola, prijetnjom da će objaviti njihove privatne fotografije, te zahtijevalo da mu se isplati određeni novčani iznos.

Postupajući po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici Federalne uprave policije izvršili su pretres kuće i pratećih objekata navedene osobe, kojom su pronađeni pronađeni predmeti koji su traženi Naredbom navedenog Suda

Osoba lišena slobode je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, a protiv istog će biti podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.