Crna hronika
1

Sarajevo: Uhapšen muškarac koji je ranio vlasnika nargila bara Orient

Piše: T. S.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Dvadesetjednogodišnji P. K. iz Sarajeva uhapšen je zbog sinoćnje pucnjave na Dolac Malti u Sarajevu, u kojoj je ranjen 25-godišnji A. P.

Podsjetimo, u petak uvečer je došlo do pucnjave u nargila baru Orient na Dolac Malti, u kojoj je hicima iz automatske puške ranjen A. P., vlasnik bara. Puška je kasnije nađena u obližnjem parku.

On je zadobio teške tjelesne povrede, opasne po život.

Kako je za Klix. ba potvrdila glasnogovornica KCUS-a Selma Mulić, on ima prostrelne rane desne natkoljenice i obje potkoljenice.

"Donji ekstremiteti su stradali i moguće je da bude potrebna operacija", kazala je Mulić, istakavši da A. P. nije životno ugrožen.

Policijski službenici Druge PU su, poduzimajući opsežne mjere i radnje nakon pucnjave, identificirali i sinoć oko 21.30 sati pronašli i uhapsili P. K., koji se sumnjiči za pucnjavu, odnosno izazivanje opće opasnosti, nanošenje teških tjelesnih povreda i nedozvoljeno držanje oružja.

On je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

"Policijski službenici rade na potpunom dokumentovanju navedenog događaja, a protiv izvršioca će u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom u Sarajevu biti poduzete zakonom predviđene mjere", saopćeno je iz MUP-a KS.