Crna hronika
1

Sarajevo: Tuča između taksista na Mojmilu, jedan povrijeđen

Piše: D. B.
Taxi 8 (Foto: Ilustracija)
Taxi 8 (Foto: Ilustracija)
U sarajevskom naselju Mojmilo je jutros došlo do tuče između nekoliko vozača taksi vozila, u kojoj je jedan od njih teže povrijeđen.

Kako je za portal Klix.ba potvrđeno u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo, u Olimpijskoj ulici na Mojmilu je oko 9:45 sati došlo do tuče u kojoj je učestvovalo nekoliko taksista. U fizičkom obračunu je povrijeđen jedan vozač taksija, koji je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Iz centrale taksi prijevoznika Taxi 8 nam je rečeno da je povrijeđen njihov vozač R. S. (1976). Prema njihovim tvrdnjama, R. S. je na štandu Sarajevo Taxija na Mojmilu razgovarao s prijateljem, koji je vozač Sarajevo Taxija, a potom su se iz obližnjeg kafića pojavila dvojica vozača iste kompanije i napala R. S. te su mu nanijeli tjelesne povrede. Situacija je ozbiljnija zbog toga što R. S. od ranije ima zdravstvenih problema.

U Sarajevo Taxiju zasad nemaju nikakve informacije o fizičkom obračunu, a kako kaže predsjednik Sarajevo Taxija, Enver Suljagić, ne bi bilo čudo da je do incidenta zaista došlo zbog stalnih problema među taksistima.

"Zasad nemam informaciju da se dogodio taj incident, kao ni da su u njemu učestvovali naši vozači. Ako su to bili naši vozači, onda se mogu lako naći po broju vozila. Ako je došlo do tuče, mogli su je uzrokovati i nelegalni taksisti, kojih ima 2.000 na ulicama našeg grada. Također, vozači Taxija 8 dolaze iz drugih kantona, problematični su i provociraju, tako da mi ne bi bilo čudno i da su naši vozači učestvovali u tuči. Sve u svemu, policija se mora pozabaviti problemima između taksista, jer je situacija naelektrisana i moglo bi doći i do većih problema. Ponavljam, zasad nemam nikakvih informacija, ali ću navode istražiti", izjavio je Suljagić.