Na parkingu
38

Sarajevo: Tokom noći izgorio automobil na Dobrinji

S. Š.
Automobil je zapaljen iza ponoći, a policija je i jutros bila na mjestu događaja (Foto: Klix.ba)
Automobil je zapaljen iza ponoći, a policija je i jutros bila na mjestu događaja (Foto: Klix.ba)
Oko dva sata poslije ponoći na Dobrinji je došlo do požara na automobilu, potvrđeno je za Klix.ba iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

U ulici Dobrinjske bolnice (Općina Novi Grad) došlo je do eksplozije prilikom čega je vatrom zahvaćen automobil koji se nalazio na parkingu u navedenoj ulici.

Požar je prijavljen u 1:47 sati nakon ponoći, a odmah po pozivu su na teren došle ekipe Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, kao i policijski službenici PU Novi Grad.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Vatra je ugašena, a više informacija o uzroku koji je doveo do požara bit će poznato naknadno. Također, za sada nema informacija o tome da li je bilo povrijeđenih osoba.

O ovom incidentu oglasio se i MUP KS.

"Dana 24.11.2023. godine u 02,00 sata, obaviještena je PU Novi Grad da je u ulici Dobrinjske bolnice, općina Novi Grad Sarajevo došlo do požara na motornom vozilu 'Citroen', uslijed čega je požar zahvatio još četiri motorna vozila parkirana u neposrednoj blizini. Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na vozilima nastupila materijalna šteta. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj će obaviti pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak protivpožarne zaštite", saopćila je sarajevska policija.