Crna hronika
38

Sarajevo: Stanovnici Alipašinog Polja u strahu nakon ubistva starice

Piše: E.S.H.
Stanovnici sarajevskog naselja Alipašino Polje su u strahu nakon što je sinoć u ulici Semira Frašte pronađeno beživotno tijelo starice Nasihe A. Pretpostavlja se da je nesretna žena ubijena.

Podsjećamo, Nasiha A. (1929) je, prema preliminarnim pregledima sudskog vještaka medicinske struke, imala krvne podljeve u pedjelu lica i ruku.

Ispred zgrade u kojoj je starica živjela smo zatekli komšije kako komentiraju ovaj slučaj.

"Vidjela sam jutros policijska auta, a kada su postavili žute trake pretpostavila sam da se desilo neko zlo. Otišla sam na 11. sprat gdje je živjela. Tamo sam zatekla komšinice i njenu sestru. Rekli su mi da je Nasiha ubijena", priča nam jedna komšinica.

Starica je živjela sama. Komšije dodaju da je imala jednu kćerku koja živi u Sarajevu, a druga kćerka i sin žive u inostranstvu.

"Komšinica joj je ponijela ručak da jede, jer je Nasiha bila stara. Ona na zvono nije odgovarala. Vrata su bila odškrinuta. Nije odgovarala na pozive. Kada je ušla vidjela je da Nasiha leži pored kreveta. Zvali su Hitnu pomoć i policiju", objašnjavaju.

Dodaju da je Nasiha bila draga starica, uvijek se pozdravljala. Kažu da se voljela i šaliti. Na ovoj adresi je dugo živjela i nikada u njenom domu nije bilo problema.