Crna hronika
45

Sarajevo: Razbojnici prijeteći pištoljima opljačkali dvije benzinske pumpe

Piše: E. F.
Ilustracija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ilustracija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Za sada nepoznati razbojnici u noći sa petka na subotu na području Sarajeva opljačkali su dvije benzinske pumpe i to u razmaku od samo dva sata, odnijevši sa sobom neutvrđenu količinu novca.

Prvo razbojništvo se dogodilo deset minuta prije tri sata ujutro i to na benzinskoj pumpi Polo d.o.o Kalesija koja se nalazi u ulici Garovci u Hadžićima.

Dvije osobe upale su u prostorije ove beNzinske pumpe te su uz prijetnju pištoljem od radnika zatražili da im preda sav novac kojima ima. Uplašeni radnik pumpe je to i učinio, a razbojnici su odmah potom pobjegli sa mjesta događaja. Slučaj je prijavljen policiji koja je odmah obavila uviđaj na mjestu događaja.

Međutim samo sat i pol kasnije, prije nego što su uspjeli završiti posao, policija je opet pozvana na intervenciju. Ovoga puta prijavljeno je razbojništvo u benzinskoj pumpi "Energopetrol-Vrbanja" , koja se nalazi u ulici Ljubljanska bb, općina Novo Sarajevo.

Na isti način četvorica razbojnika su upotrebom pištolja zaprijetili uposlenicima pumpe tražeći od njih novac i cigarete.

Dobiviši što su tražili, pobjegli su u nepoznatom pravcu.

O oba slučaja obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju događaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca.