Nepoštivanje propisa
490

FOTO / Sarajevo: Policajci parkirali na mjesto za invalide

Klix.ba
Glavni grad Bosne i Hercegovine je školski primjer kršenja svih mogućih saobraćajnih propisa i to je već odavno postala naša svakodnevnica. Problem je još veći zato što pravila krše i oni koji su zaduženi da ih provode i druge kažnjavaju za to. Ovo najbolje ilustruje fotografija policijskog automobila parkiranog na mjesto predviđeno za osobe sa invaliditetom, koju je poslao čitatelj portala Klix.ba.
Foto: Čitatelj Klix.ba
Foto: Čitatelj Klix.ba
Kako nam je ispričao čitatelj, on već duže vrijeme poziva policiju ukoliko na parking mjestu za osobe sa invaliditetom vidi automobil kojem tu nije mjesto i traži njihovu reakciju. Kako kaže, često i sam ne može koristiti takvo mjesto, jer je zauzeto drugim automobilima.

“Ipak, jučer sam doživio vrhunac bezobrazluka. Nisam mogao parkirati svoje RVI vozilo na mjesto koje nam je namijenjeno, jer je na tom mjestu bilo parkirano policijsko vozilo. Ona ista policija od koje očekujem da uvede red u gradu i stane ukraj zloupotrebljavanju ovih parking mjesta”, rekao je naš čitatelj, koji je svoje tvrdnje potkrijepio fotografijama.

Foto: Čitatelj Klix.ba
Foto: Čitatelj Klix.ba
Čitatelj nam se obratio nadajući se da će se u policiji "naći neko dovoljno samosvjestan, moralan i profesionalan ko će brzo i javno sankcionisati ovakav potez."