Napad u glavnom gradu
941

Sarajevo: Migrant teško ranjen nožem, uhapšen bh. državljanin

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
U noći sa srijede na četvrtak u sarajevskoj ulici Aleja lipa 24-godišnji muškarac ranio je nožem migranta, nakon čega ga je kantonalna policija identifikovala i uhapsila.

Naime, danas u 00:15 sati, Treća PU je obaviještena da se u ulici Aleja lipa nalazi povrijeđena osoba koja traži pomoć. Izlaskom na mjesto događaja zatečena je povrijeđena NN muška osoba, a ljekarska pomoć joj je ukazala ekipa Hitne pomoći, a potom u UKC u Sarajevu.

Ljekari su konstatovali da se radi o teškim tjelesnim povredama i da je povrijeđena osoba životno ugrožena.

Portal Klix.ba saznaje da je riječ o ranama na vratu, licu i stomaku.

Kasnije u 11 sati na području općine Novi Grad Sarajevo, policijski službenici Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine, Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su uočili, identifikovali i lišili slobode osobu E.A., rođenu 1996.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

"Nakon završene kriminalističke obrade, E.A. će uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju opisanog krivičnog djela, kao i identifikaciji povrijeđenog lica - migranta", saopćeno je iz MUP-a.