Crna hronika
598

Sarajevo: Majka prijavila krađu automobila u kojem je bio njen sin

Piše: Er. M.
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Majka jednog od učenika Osnovne škole Umihana Čuvidina u Sarajevu prijavila je telefonskim putem policiji da je ukraden automobil u kojem se nalazio njen sin.

U Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo kazali su nam da je krađa automobila prijavljena u 18.55 sati u ulici Smaila Šikala.

Nezvanično saznajemo da se radi o crnom Passatu te da je MUP KS pokrenuo opsežnu potragu za automobilom.

Majka je ispred škole parkirala automobil te je otišla na roditeljski sastanak. No, nakon izlaska iz škole uočila je da automobila nema.

Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba

Prema tvrdnjama očevidaca dječak sedmog razreda ostao je u parkiranom Passatu na parkingu preko puta OŠ "Umihana Čuvidina" u naselju Boljakov Potok u Sarajevu. Njegova majka je ostavila ključeve u automobilu i otišla na roditeljski sastanak. Kada se vratila, nije zatekla automobil ni sina. Nestanak automobila i djeteta je prijavila policiji, koja se nalazi na mjestu događaja.

Međutim, očevici tvrde da su vidjeli osobu manjeg rasta za volanom kada se automobil udaljio u nepoznatom pravcu, pa se sumnja da je maloljetnik odvezao automobil. Zasad to nije zvanično potvrđeno.