Crna hronika
179

Saobraćajna nesreća na Grbavici: Uhapšen vozač Nissana, vozio drogiran

Klix.ba
Mjesto nesreće u naselju Grbavica (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Mjesto nesreće u naselju Grbavica (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Vozač automobila Nissan Mirzad Brkić (rođen 1985. godine u Sarajevu) uhapšen je sinoć nakon što je automobilom povrijedio tri pješakinje na trolejbuskom stajalištu u naselju Grbavica u Sarajevu.

Kako saznajemo, on je podvrgnut testu na narkotike, a u krvi mu je konstatovano prisustvo psihoaktivne supstance amfetamin.

Na osnovu naredbe tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, Brkić je uhapšen sinoć zbog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa.

U saobraćajnoj nesreći su povrijeđene A. Ž. (1960), I. K. (1962) i M. Dž. (1955). One su nakon udesa prebačene na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

"Pacijentice su dovezene u 17:25 sati. A. Ž. je zadobila frakturu desne potkoljenice i smještena je na Kliniku za ortopediju i traumatologiju., M. Dž. su slomljena dva rebra i ona je zbrinuta na Klinici za torakalnu hirurgiju, dok je I. K. prošla sa kontuzijama potkoljenice i podlaktice te je nakon ljekarske intervencije puštena kući", kazala je za Klix.ba glasnogovornica bolnice Koševo Biljana Jandrić.

Nekoliko sati nakon nesreće, portal Klix.ba je objavio snimak čitateljke neposredno nakon udesa.

Na snimku se vidi kako građani prilaze povrijeđenim ženama i nastoje im pomoći, a vozač Nissana panično hoda po parkingu, ulazi u svoje vozilo, traga za nečim, pa ponovo izlazi iz vozila pri tome stavivši nešto u džep i odlazi u udaljeniji dio parkinga.

Kada dolazi policija, govori da nije pobjegao sa mjesta događaja i sjeda u policijsko vozilo, a ljutiti građani prilaze i prijete mu (7:25).

Mirzad Brkić je sin folk pjevačice Hanke Paldum.