Crna hronika
49

Tri pješakinje povrijeđene u saobraćajnoj nesreći na Grbavici

Piše: N. J.
Foto: Čitatelj/Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Tri osobe su povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 17 sati u sarajevskom naselju Grbavica, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u Kantona Sarajevo.

Prema prvim informacijama, vozilo Nissan je udarilo u pješakinje, nakon čega su na mjesto događaja izašle ekipe policije i Hitne pomoći.

Kako smo nezvanično saznali na mjestu događaja, vozač Nissana sa stranim registarskim oznakama, M. B. iz Sarajeva, je pokušao izbjeći drugo vozilo, a onda je udario u tri žene, te potom i u stub ulične rasvjete. Povrijeđene A. Ž. (1960), I. K. (1962) i M. Dž. (1955) su nakon nesreće prevezene u bolnicu Koševo.

"Pacijentice su dovezene u 17:25 sati. A. Ž. je zadobila frakturu desne potkoljenice i smještena je na Kliniku za ortopediju i traumatologiju., M. Dž. su slomljena dva rebra i ona je zbrinuta na Klinici za torakalnu hirurgiju, dok je I. K. prošla sa kontuzijama potkoljenice i podlaktice te je nakon ljekarske intervencije puštena kući", kazala je za Klix.ba glasnogovornica bolnice Koševo Biljana Jandrić.