Crna hronika
14

Sabaheta Džindo ponovo uhapšena u Banjoj Luci, iz ženske torbe uzela 107 KM

Piše: A. P.
Sabaheta na djelu (Foto: Screenshoot)
Sabaheta na djelu (Foto: Screenshoot)
Sabaheta Džindo (56) iz Sarajeva uhapšena je jučer u Banjoj Luci zbog sumnje da je u prostorijama trgovinske radnje u centru Banje Luke, iz torbice jedne žene ukrala novac u iznosu od 107 KM, potvrđeno je za Klix.ba u banjalučkoj policiji.

Krađa je Policijskoj stanici Banja Luka Centar prijavljena oko 11:45 sati, saznajemo u CJB Banja Luka.

Policijski službenici su istoga dana oko 12:45 sati lišili slobode kradljivicu kod koje su pronašli ukradeni novac te ga vratili vlasnici.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, Džindo je puštena na slobodu i protiv nje će biti podnesen izvještaj zbog počinjenog krivičnog djela krađe.

Podsjećamo, Džindo je itekako poznata kradljivica, a djeluje u svim dijelovima BiH. Hapšena je i osuđivana u nekoliko navrata, ali je to nije zaustavilo da ponavlja ista krivična djela.

Tako je Sabaheta hapšena i u Travniku, Banjoj Luci, Sarajevu, Zenici...

Kako bi činila krivična djela, Džindo je odlazila i van granica BiH. Ona je u Zagrebu pokrala 13 osoba. Koristeći nepažnju radnica ili mušterija u trgovinama, 2006. godine je krala novčanike ili stvari iz odloženih torbi. Otkrivena je nakon što ju je prepoznala žena iz Imotskog, koju je opljačkala u Mostaru. Da slučajnost bude veća, Sabaheta je u Splitu pokrala i kćerku žene koja ju je prepoznala.

"Žrtva" je kradljivicu dva sata pratila i bilježila krađe, a zatim je pozvala policiju. Džindo je policiji priznala još neke krađe, ali za iste je nisu mogli teretiti, navodno zbog nedostatka dokaza.