Široki Brijeg
0

VIDEO / Redar i sakupljač lopti prijavljeni zbog napada na sudiju

Piše: N. J.
Policajci iz Širokog Brijega podnijet će prekršajne prijave protiv redara i sakupljača lopti na stadionu Pecara, I. H. (31) i M. M. (43), obojica iz Širokog Brijega.

Njih dvojica su po završetku nogometne revanš utakmice polufinala Kupa BiH između Širokog Brijega i Željezničara nedozvoljeno ušli u teren i verbalno vrijeđali sudiju, čime su prekršili Zakon o sprečavanju nereda na sportskim takmičenjima u Zapadno-hercegovačkom kantonu. Dokumentacija protiv ovog dvojca bit će proslijeđena Općinskom sudu u Širokom Brijegu.

Posla su, nakon polufinalne utakmice Kupa BiH između Olimpica i Čelika na stadionu "Asim Ferhatović Hase", imali i sarajevski policajci.

Oni su u srijedu oko 22 sata lišili slobode B. A, rođen 1992. u Zenici, nastanjen u Vogošći, zbog sumnje da je počinio krivična djela oštećenje tuđih stvari i nasilničko ponašanje. On je s još jednom nepoznatom osobom u Igmanskoj ulici u Vogošći kamenjem oštetio dva autobusa koja su nakon utakmice prevozila navijače FK Čelik prema Zenici.

Povrijeđena su tom prilikom dva navijača, a na autobusima je pričinjena materijalna šteta. B. A. je predan u Odsjek za zadržavanje MUP-a KS, a policija radi na dokumentovanju događaja, te traga i za drugim počiniocem ovih krivičnih djela.