Istočno Sarajevo
0

Razbojnik ukradenim automobilom napao policajce

Sarajevo-x.com
Razbojnik sa fantomkom na glavi u nedjelju je zaustavio automobil u Istočnom Sarajevu, a potom je ukradenim vozilom napao policajce.

U nedjelju, oko 22:30 sati, prijavljeno je da je u ulici Stefana Nemanje nepoznato lice, sa fantomkom na glavii, zaustavilo vozilo marke VW Pasat, sive boje. Na mjesto događaja upućena je policijska patrola u cilju pronalaska lica i vozila, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Dolaskom na mjesto događaja policija je saznala od građana da je lice bilo naoružano vatrenim oružjem, najvjerovatnije pištoljem.

Policajci su zatim krenuli u akciju pronalaska vozila i lica. Tokom preduzetih aktivnosti, a nakon što je vozilo uočeno, patrole policije u više navrata pokušavaju zaustaviti vozilo. U toku potjere, u dva navrata, nepoznato lice je koristeći vozilo kojim se kretalo izvršilo napad na policijske službenike, oštetivši jedno službeno vozilo policije.

"Nepoznato lice je u ulici Vuka Karađića napustilo vozilo i udaljilo se u nepoznatom pravcu. Po ovlaštenju okružnog tužioca Istočno Sarajevo na licu mjesta izvršen je uviđaj. Utvrđeno je da je vozilo ukradeno u Kantonu Sarajevo 27/28. jula 2011. godine i isto je nakon obavljenog uviđaja vraćeno vlasniku", saopšteno je iz CJB Istočno Sarajevo.

Policijski službenici ovog Centra raspolažu informacijama o identitetu lica i za istim se intenzivno traga.