Ko je nalogodavac?
7

Rasvijetljeno ubistvo Damira Ostojića u Banjoj Luci, Trifković odao imena

Klix.ba
Foto: Dejan Božić/RAS Srbija
Foto: Dejan Božić/RAS Srbija
Uprava za organizovani i teški kriminal MUP-a Republike Srpske rasvijetlila je ubistvo Damira Ostojića koje se dogodilo u Banjoj Luci prošle godine, nezvanično saznaje Klix.ba.

Veliki doprinos u istrazi i rasvjetljavanju ubistva dao je osumnjičeni Srećko Trifković koji je, prema nezvaničnim informacijama, odao imena izvršilaca i nalogodavaca ubistva tokom ispitivanja u tužilaštvu.

Trifiković je bio osumnjičen da je 26. i 27. jula 2018. godine u Sarajevu zajedno sa Stefanom Samardžijom i Milošem Obradovim ukrao putničko vozilo marke Škoda Octavia. Ukraden je karavan crne boje čiji je vlasnik upravo njemački državljanin D. A.

Vozilo je skrivano na području Sarajeva, a na dan ubistva 5. septembra 2018. godine su Srećko Trifković, Stefan Samardžija i Miloš Obradov, prema ranijem planu i dogovoru s još najmanje jednom za sada nepoznatom osobom, ukradeni automobil koristili za praćenje Damira Ostojića i njegove supruge Sandre Јošić.

Ostojić je ubijen s tri kratka rafala, a ispaljeno je 16 metaka od kojih je pet pogodilo u tijelo i glavu Damira Ostojića. Od zadobijenih povreda Ostojić je preminuo na mjestu događaja.

Trifković je i dalje u KPZ-u Zenica jer se dovodi u vezu s ubistvima dvojice policajaca u Sarajevu u oktobru 2018. godine.