U Policijskoj stanici Višegrad
0

Ramadan Bahtiri ostaje u pritvoru 24 sata

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Ramadan Bahtiri će ostati 24 sata u pritvoru u Policijskoj stanici Višegrad, nakon čega će biti predat Tužilaštvu Istočno Sarajevo uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, rekla je Srni portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić.

Tešićeva je istakla da je policija završila uviđaj i da je u kombiju kojim je Bahtiri udario u policajce pronašla pištolj koji je jutros oteo od federalnog policajca u sukobu kod Hreše i gasni pištolj.

Ona je naglasila da je Bahtiri bježao jer je u sarajevskom naselju Otoka izazvao saobraćajnu nesreću.

Tešićeva je napomenula da je Bahtiri nastanjen u Mostaru, a policiji je poznat po krivičnim djelima krađa automobila, nasilno ponašanje, nanošenje tjelesnih povreda.

Ona je istakla da je protiv Bahtirija podneseno 30 prijava za počinjena krivična djela na području Mostara i Kantona Sarajevo. 

Policija je jutros započela potjeru za Bahtirijem, koji je jutros iz Sarajeva, nakon što je izazvao saobraćajnu nesreću, u kombiju pobjegao policijskim potjerama na području opština Rogatica i Novo Goražde, nakon čega je u blizini višegradskog mosta udario u policijsku zasjedu i povrijedio tri policajca koji su bili u automobilu. Povrijeđeni policajci zbrinuti su u bolnici u Foči, a vozač kombija bahtiri uhapšen je na licu mjesta.