Crna hronika
22

Radoslav Malić uhapšen jer je ubio komšiju koji mu je došao na slavu

Piše: E. F.
Ilustracija, (Foto: Arhiv/Klix)
Ilustracija, (Foto: Arhiv/Klix)
Dvadesetsedmogodišnji Radoslav Malić iz Banje Luke uhapšen je zbog sumnje da je u svojoj kući u selu Obrovac kod Banje Luke na proslavi svetog Trifuna usmrtio poznanika i komšiju Vaskrsiju Prtiju (61).

Podsjećamo, Prtijina smrt je prijavljena policiji 15. februara, kada ga je Malić navodno pronašao mrtvog u svojoj kući.

Tada su Malić i njegova supruga kazali policiji kako je Vaskrsija sam pao i udario glavom o tlo kada je odlazio iz njihove kuće. Prilikom pada udario je glavom o tlo, kazali su oni, a pokazalo se da je baš udarac u glavu bio koban.

Navodno, ponovo su ga vratili u kuću jer su mislili da mu je pozlilo, a tek su naknadno shvatili da je preminuo.

No, dokazi na mjestu događaja su ukazivali na drugačiju priču. Naime, Malić je tvrdio da je ubijeni pao u blato, ali je odjeća na njemu bila čista, a jakna uredno obješena na čiviluku. Navodno, ubijeni je 17 sati ležao mrtav kod njih.

Na koncu, osumnjičeni je priznao da je on ubio Vaskrsiju.

Iz CJB Banja Luka su kazali kako je utvrđeno da je osumnjičeni Vaskrsiju više puta udario u glavu.

"Nakon saslušanja osumnjičeni je predat u nadležnosti Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci na daljnje postupanje", saznajemo u CJB Banja Luka.

Navodno, Vaskrsija i Rodoslav su zajedno pili i popili su skoro litar rakije. U jednom trenutku izbila je svađa i tuča. Rodoslav je Vaskrsiju više puta udario u glavu, a potom je glavom udario u šporet. Pao je na pod i više nije ustao.

Iza Vaskrsije su ostala dva sina i dvije kćerke. Imao je još jednu kćerku koja je nedavno umrla u 25. godini. Sahranjen je na lokalnom groblju u selu Obrovac kod Banje Luke, a za njega svi kažu da je bio miran i povučen čovjek.