Sarajevsko naselje Ciglane
0

Radnica u kladionici ubila pljačkaša, drugi je teško ranio

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
U sarajevskoj ulici Ciglanska večeras oko 18.55 sati došlo je do pucnjave u kojoj je jedna osoba ubijena, a jedna teško povrijeđena, potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako nezvanično saznajemo dva muškarca ušla su u kladionicu "Derby" koja se nalazi u Ciglanskoj ulici na broju 6, i zatražili od radnice Amele Džindo (28) novac. Međutim, nakon kraće rasprave, prema nezvaničnim informacijama, radnica je pucala u jednog pljačkaša, koji je od zadobijenih povreda preminuo, dok je drugi razbojnik pucao u nju nanijevši joj teške tjelesne povrede.

Djevojka je nakon pucnjave prevezena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

"Pacijentica je dovezena bez pulsa i pritiska, te je urađena hitna reanimacija. Zadobila je tri prostrijelne rane i to u predjelu grudnog koša, stomaka i lijeve natkoljenice. Povrede su opasne po život i tenutno se nalazi u operacionoj sali", kazala je u izjavi za Sarajevo-x.com Biljana Jandrić, portparol bolnice Koševo.

Razbojnik koji je pucao u radnicu je, pak, pobjegao s lica mjesta i policija traga za njim. Još uvijek nije poznat identitet ubijenog, kao ni pljačakaša koji je pobjegao. Također, nije poznato otkud radnici pištolj, a uviđaj na licu mjesta je u toku.