Tužilaštvo istražuje
527

Rabija Džinić iz Živinica poginula u saobraćajnoj nesreći, porodica tvrdi da je ubijena

A. K.
Put na kojem je poginula Rabija Džinić (Foto: Klix.ba)
Put na kojem je poginula Rabija Džinić (Foto: Klix.ba)
Tužilaštvo Tuzlanskog kantona provodi istragu vezanu za saobraćajnu nesreću u Živinicama, u kojoj je smrtno stradala pješakinja Rabija Džinić (65), kao i za tvrdnje porodice da je ona namjerno ubijena.
Rabija Džinić smrtno je stradala u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 14. oktobra u 17:15 sati u Živinicama, a vozač je pobjegao s mjesta događaja.

Nakon ovog nemilog događaja policiji se u Orašju sam prijavio 23-godišnji Samir Džinić koji je potom i uhapšen. Operativnim radom i pretragom terena pronađen je i automobil Passat, stranih registarskih oznaka, s vidnim oštećenjima, za koji postoji sumnja da je učestvovao u ovoj saobraćajnoj nesreći.

Dok je Tužilaštvo Tuzlanskog kantona intenzivno radilo na utvrđivanju okolnosti koje su dovele do ove saobraćajne nesreće, istražiteljima se javila i porodica smrtno stradale Rabije, koja tvrdi da je ona ubijena.

Kako nam je kazao Rabijin suprug Zijad Džinić, vozač automobila Samir Džinić je sin njegovog brata Nijaza. On kaže i da je događaj sa smrtnim ishodom posljedica ranijih nesuglasica koje su Zijad i njegova porodica imali sa Samirom i njegovom porodicom.

"Imamo dokaze da je riječ o klasičnom ubistvu s umišljajem, jer mi nismo u dobrim odnosima. Ta porodica je njoj prijetila da će je kad-tad ubiti, što sam ja prijavljivao policiji. On (Samir, op.a.) radi u Njemačkoj, ima novca i također sam ga prijavljivao Tužilaštvu TK koje je slučaj okarakterisalo kao narušavanje javnog reda i mira. Drugi put kada joj je prijetio smrću policajac je uzeo izjave i na tome se sve završilo", kazao je za Klix.ba Rabijin suprug Zijad Džinić.

On ističe da su prijetnje i dalje upućivane njegovoj supruzi, sinu i kćerki. Nastavlja i da je njegova supruga smrtno stradala na dijelu makadamskog puta koji nije predviđen za automobile, već samo pješake.

"Moja supruga je tim putem konstantno šetala s još jednom ženom koja je otišla dva dana ranije u Njemačku na rad, tako da je Rabija ostala sama. Ona je praćena, a onda je i ubijena! Kada su mi javili šta se dogodilo nisam mogao vjerovati da je nešto ozbiljnije, jer saobraćajna nesreća teško da je mogla biti na tom mjestu", ističe Zijad.

Glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović za Klix.ba je potvrdio da se uhapšeni muškarac nalazi pod njihovim nadzorom te da se provodi istraga.

Arnautović nam je kazao i da je muškarac nakon saobraćajne nesreće pobjegao s mjesta događaja, a naknadno se sam prijavio policijskim službenicima.

"Trenutno protiv osumnjičenog postoje izvještaj za teška krivična djela protiv sigurnosti prometa i nepružanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći. Imamo određene dokazne materijale, skicu s uviđaja i nekoliko izjava. Također, imamo i ove nove okolnosti koje istražujemo i ispitujemo", kazao nam je Arnautović.

Rabija Džinić je nakon saobraćajne nesreće prevezena u Univerzitetski klinički centar u Tuzli gdje je od zadobijenih povreda preminula iste noći oko 20 sati.