Crna hronika
26

Na slobodu pušten muškarac koji je oskrnavio mezar Alije Izetbegovića!

Piše: N. J.
Mezar Alije Izetbegovića
Mezar Alije Izetbegovića
Tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu ispitao je muškarca inicijala A. N. (38), osumnjičenog za skrnavljenje mezara prvog predsjednika Predsjedništva Republike BiH Alije Izetbegovića, nakon čega je osumnjičeni pušten na slobodu, potvrđeno je za Klix.ba u ovoj instituciji.

Podsjetimo, sarajevska je policija uhapsila A. N. zbog sumnje da je na spomeniku (nišanu) na mezaru Alije Izetbegovića na Kovačima nožem urezao riječ "kašikara". Policija je o ovom slučaju bila obaviještena u popodnevnim satima subote, te su brzo reagovali i u kratkom roku lišili slobode osumnjičenog muškarca, koga su jučer predali u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.

On je, međutim, nakon saslušanja u Tužilaštvu pušten da se brani sa slobode.

"Istraga u ovom slučaju će biti okončana u najskorijem roku. Muškarac inicijala A. N. osumnjičen je za krivično djelo povreda mira pokojnika", kazala je za Klix.ba glasnogovornica Tužilaštva KS Amela Zahirović.

Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH i sin rahmetli Alije Izetbegovića za Klix.ba je jučer izjavio kako je osumnjičeni za ovo djelo navodno narkoman, te da nije jasno kako je prošao pored osoba koje bi trebale čuvati mezar rahmetli Alije Izetbegovića.