|

Pucnjava u Vogošći tokom policijskog sata: Uhapšena trojica muškaraca

Pucnjava u Vogošći tokom policijskog sata: Uhapšena trojica muškaraca
0
Dž. P.
26.3.2020. u 10:42
18
komentara
0

dijeljenja
Pucnjava u Vogošći tokom policijskog sata: Uhapšena trojica muškaraca Foto: M. O./Klix.ba
Dežurna služba Sedme Policijske uprave jučer u 20:35 sati obaviještena je da je u ulici Branilaca vijenca, općina Vogošća, došlo do upotrebe vatrenog oružja.
Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je došlo do upotrebe vatrenog oružja, te da tom prilikom nije bilo povrijeđenih niti je pričinjena materijalna šteta.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na mjestu događaja su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Radeći na rasvjetljavanju opisanog krivičnog djela, policijski službenici su istog dana, u 23:55 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opće opasnosti i krivično djelo iz člana 74. ZONDINOIM-a uhapsili A.S. (rođen 1988. godine iz Vogošće), te E.A. (rođen 1997. godine) i E.B. (rođen 1986. godine), obojica iz Vogošće, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

Tom prilikom su kod osumnjičenih pronađena i uz potvrdu oduzeta tri pištolja. O navedenom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uhapšeni su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...