Crna hronika
3

Krvavi pohod na Dobrinji: Pucali na kafić, sedmero povrijeđenih

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba (Foto: F. K./Klix.ba)
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Sedam osoba je povrijeđeno u pucnjavi koja se u utorak navečer dogodila u naselju Dobrinja u sarajevskoj općini Novi Grad.

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo su o ovom slučaju obaviješteni u 22:20 sati, nakon čega su patrole upućene na mjesto događaja.

Prema informacijama iz MUP-a KS neposredno nakon događaja, pucnjava se dogodila u ulici Šukrije Pandže, u blizini nekoliko ugostiteljskih objekata.

Meta napada bio je kafić Kuća. Kako saznajemo, u objekt su ušla dvojica napadača koji su počeli nasumično pucati iz vatrenog oružja.

U Klinički centar Univerziteta u Sarajevu su oko 23 sata primljene tri muške osobe (1987., 1984. i 1963. godište) sa teškim povredama. Prvi pacijent imao je rane po glavi te prostrijelne rane cijelom dužinom lijeve ruke, drugi prostrelne rane lijevog stopala, a treći lijeve natkoljenice. Svi su upućeni na Kliniku za traumatologiju i ortopediju.

Još tri povrijeđene osobe prebačene su u Opću bolnicu "Dr. Abdulah Nakaš", a vjeruje se da su kod njih u pitanju lakše povrede.

Na mjesto pucnjave stiglo je više policijskih ekipa, a napadači još uvijek nisu uhapšeni.